Visie, missie en werkwijze

Mijn visie


Elk kind heeft het recht om zichzelf te kunnen zijn en lekker in het vel te zitten. Door kleur aan het leven te geven en betekenis van het bestaan.
Soms kan het zijn, door wat voor situatie dan ook, dat het even niet meer lekker gaat.

Denk bijvoorbeeld aan dat het kind:

  • vaak in dezelfde emotie schiet;
  • weinig zelfvertrouwen heeft of een laag zelfbeeld;
  • het lastig vindt eigen grenzen aan te geven;
  • niet graag naar school gaat;
  • last heeft van zijn/haar gevoeligheid;
  • lichamelijke klachten zoals buikpijn of hoofdpijn, nadat dingen zijn uitgesloten bij de huisarts;
  • slecht kan slapen/inslapen/ een te korte nachtrust heeft/ nachtmerries heeft;
  • last heeft van een echtscheiding of verlies.

Vaak hebben jullie als ouders al van alles geprobeerd om je kind weer goed te doen laten voelen en zijn de idee├źn op. Ik kan me voorstellen dat dit enorm veel zorgen met zich meebrengt. Het is dan fijn dat er iemand buiten de familie met jullie meekijkt.

Mijn missie

Een enorme drijfveer is om het beste van een kind naar boven te halen en degene te laten zien hoe mooi het van zowel binnen als buiten is. Wat is er nou mooier dan een kind dat kleurrijk is. Een kind dat in z’n eigen kracht is komen te staan. Dit zie ik als een missie en wil jullie met alle liefde hierin begeleiden, zodat als gezin weer verder gegaan kan worden in het leven en een nieuwe verbinding mag worden aangaan.


Every child is a different kind of flower. All thogether they make this world a beautiful garden.

Mijn werkwijze


Ieder kind is uniek en door deze uniekheid bestaan er geen kant en klare antwoorden. In het traject gaan we daarom samen op zoek naar wat er bij jullie kind past, kijkend naar zijn/haar talenten en aanpassend in het tempo van jullie kind. Met andere woorden, jullie kind staat centraal. Om het proces te bewerkstelligen heb ik de medewerking van jullie en jullie kind hard nodig.
De methodes waarmee gewerkt wordt, zijn afgestemd op de behoefte van het kind. Graag bied ik een luisterend oor en geef ik opvoedtips. Met mijn warme begeleiding geef ik inzichten en handvaten waar jullie en jullie kind dagelijks mee aan de slag kunnen. Hierbij geef ik mijn creativiteit de ruimte, ben ik in het moment, waardoor ik aanvoel wat nodig is.

Ik werk met het kind in de eigen omgeving, dus kom ik bij jullie thuis. Ik heb hiervoor gekozen om zo direct een vertrouwde sfeer aan te bieden en daardoor de veiligheid. Mijn ervaring is dat vanuit die veiligheid een kind gemakkelijker zichzelf kan zijn en hierdoor zich sneller openstelt. Een vereiste hierbij is dat er een eigen ruimte beschikbaar wordt gesteld, zodat er tijdens een sessie niet gestoord kan worden. Ook werk ik graag in en met de natuur. Dit kan een bos zijn, maar ook een weiland en zelfs in je achtertuin. Wel moet dit aansluiten bij het kind en moet het kind zich kunnen focussen op zichzelf, mocht de sessie buiten plaatsvinden.